En general, estem acostumats a rebre i crear presentacions d'ús tradicional, amb l'única finalitat de explicar i transmetre unes idees a un grup.
El professorat fa ús del Power Point per fer més dinàmiques les classes, però si no se'n fa un ús correcte, crea l'efecte contrari, ja que les presentacions acaben sent una font de desconnexió entre els alumnes, i per tant no adquirien els coneixements que s'exposa en la presentació.
Per a fer un Power Point adequat, haurem de tenir cura d'aspectes com el color, la tipologia de lletra, la composició i el disseny de la globalitat de la diapositiva. Posar la informació bàsica i necessària, ser creatiu en tots els aspectes per fer que el públic estigui interessat tant en la presentació com en la nostra explicació, per tant, el PowerPoint ens servirà com a eina de suport de l'explicació oral.
Altres aspectes a tenir en compte a l'hora de crear una presentació:
- La quantitat de lletra en un PowerPoint, dependrà del tema i de l'objectiu que tingui la presentació, sempre tenint en compte imatges, sons, enllaços a vídeos...
- Per diferenciar informacions o parts en una mateixa diapositiva, l'ús de diferents estils i color de lletra resulta més atractiu.
- El PowerPoint serveix per dialogar, qüestionar i analitzar diferents conceptes, tot això dependrà de com estigui dissenyat tenint en compte el text, les imatges, etc.
- Col·locar trampes en alguna informació d'una diapositiva, que posteriorment es corregirà sobreposant una diapositiva amb la informació correcte, és una manera d'interactuar amb el públic a través de la presentació de PowerPoint, fent-la així més dinàmica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada