dimecres, 17 d’octubre del 2012

Anàlisi d'un bloc educatiu


A l'assignatura de Gtic ja portem varies sessions treballant els blocs, hem fet la lectura del llibre "Usos educatius dels blogs: Recursos, orientacions i experiències per a docents" i ara que ja tenim els conceptes més clars, el professor ens ha plantejat fer l'anàlisi d'un bloc educatiu. 

Us adjunto el link del bloc analitzat: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/

  • Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, àudio, presentacions...)
És un bloc d'una escola bressol, on s'exposen les activitats que duen a terme els infants de les diferents classes (Formigues,Cargols, Sol), on majoritàriament fan servir recursos com les fotografies o els vídeos per completar l'explicació en forma de text. És una manera de mantenir informats als pares del que fan els seus fills a l'escola.

  • Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s'hi desenvolupa, interaccions possibles...
Aquest bloc forma part del grup de blocs de centre, on els professors publiquen tot tipus d'informacions com les activitats de duen a terme els infants per a mantenir al dia als pares d'aquests.

  • Qui els publica?
Les entrades del bloc estan publicades per les professores de l'escola bressol Cuca Fera.

  • Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús...
El bloc està estructurat per una barra superior on es troba el menú i les pestanyes de cada classe de l'escola, on les entrades són únicament d'aquell grup classe. També hi ha una pestanya "Espai Cuca Fera" que esta destinat a deixar comentaris respecte l'escola, propostes, opinions... 

  • Quina plataforma utilitzen?
Aquest bloc està fet a partir de la plataforma XTECBlocs, adreçada per l'àmbit educatiu, especialment pels centres escolars. Aquesta plataforma està "gestionada" pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. 

  • Com són les entrades?
Les entrades són generalment una part de text i per complementar hi ha fotografies o algun vídeo. Al ser un bloc amb pàgina estàtica, les entrades són de fàcil accés pel menú que hi ha a la franja dreta "Arxius"

  • Quines competències s'hi treballa?
L'objectiu principal és mantenir informats als pares, i mantenir la relació pares-escola més propera.

  • Hi ha comentaris?
Sí, alguna de les entrades té un parell de comentaris, on els pares comenten i opinen sobre els vídeos i les fotografies adjuntades.

  • A qui va dirigit?
El bloc va dirigit principalment als pares dels infants que vagin a l'escola la Cuca Fera. Però també podria servir com a consulta per a pares que estiguin buscant escola, per a veure com funcionen i com treballen amb els nens.

  • Hi ha blocroll?
Sí, el blocroll del bloc es troba a la franja dreta, on hi trobem una llista amb diferents blocs d'interès educatiu.


Reflexió:
El bloc de l'Escola La Cuca Fera està molt ben organitzat, ja que té un sistema simple per a trobar les diferents entrades. Les entrades són setmanals, i permet tenir als pares informats de les activitats que duen a terme els seus fills i com van aprenent i adquirint coneixements. Al adjuntar vídeos i fotografies també completa molt més la informació en forma de text, ja que la relació de l'escola i dels pares és més propera.
Trobo que tenir un bloc educatiu d'aquest estil és molt idoni per una escola i sobretot per l'etapa de 0 a 3 anys, on els infants es troben en una etapa d'exploració i observació, donant una oportunitat als pares perquè vegin el procés d'evolució d'aprenentatge dels seus fills dins l'àmbit escolar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada